Πανελλήνια Συνέδρια Αυτισμού

Οκτώβριος 13, 2017

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2017, Λάρισα

 
 

Το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος ( Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας διοργάνωσαν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό, στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου 2017 στη Λάρισα. Επέλεξαν ως κεντρικό τίτλο του συνεδρίου το

«Δυνατότητες & Προκλήσεις».
   
 
Οκτώβριος 16, 2015

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2015, Πειραιάς

 

 

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.) και το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ.) διοργάνωσαν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό, στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2015 στην πόλη του Πειραιά. Επέλεξαν το

 

«Δουλεύοντας μαζί»

 

ως κεντρικό τίτλο του συνεδρίου, θέλοντας να αναδείξουν τη σημασία της ισότιμης συνεργασίας επαγγελματιών, θεσμών , οικογένειας και ατόμου με αυτισμό για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων αναγκών του.

 

 

Μάιος 8, 2015

Επιστημονικό Συνέδριο 2015, Λάρισα

 

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ιατρικό Τμήμα – Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής), με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Παιδιατρική Κλινική – Ψυχιατρική Κλινική) και με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, διοργάνωσε  Επιστημονικό Συνέδριο  στις 8,9 & 10 Μαΐου 2015 στη Λάρισα. Το θέµα του συνεδρίου ήταν:

«Το Παζλ του Αυτισμού: 10 Χρόνια Μετά … Εξελίξεις και Προοπτικές»

 

 

Οκτώβριος 4, 2013

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2013, Θεσσαλονίκη

 

H Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού στις 4, 5 & 6 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Τίτλος του 4ου συνεδρίου ήταν:

 

«Αυτισμός: Νέα δεδομένα»

 

 

Οκτώβριος 22, 2011

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2011, Μεσολόγγι

 

 

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΠΕΑ) και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές ΕΨΥΠΕΑ με έδρα το Μεσολόγγι διοργάνωσαν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού στις 22 & 23 Οκτωβρίου 2011 στο Αμφιθέατρο Νομαρχιακού Μεγάρου Αιτωλοακαρνανίας Ι.Π. Μεσολογγίου. Το θέµα του συνεδρίου ήταν:

 

«Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού: Θεραπευτικές-Εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις»

 

 

Οκτώβριος 25, 2009

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2009, Πάτρα

 

To Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας, η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΠΕΑ) με έδρα το Μεσολόγγι, το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές ΕΨΥΠΕΑ με έδρα το Μεσολόγγι και ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας-Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων διοργάνωσαν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού στις 24 & 25 Οκτωβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Πάτρας υπό την Αιγίδα της Οργανωτικής Επιτροπής του 28ου Συνεδρίου του International Assoc. of Logopedics and Phoniatrics-IALP. Το θέµα του συνεδρίου ήταν:

«Αυτισμός: Σύγχρονες Απόψεις για την Αιτιολογία-Παθογένεια Θεραπευτική Παρέμβαση»

 

 

 

Νοέμβριος 22, 2008

Συνέδριο Αυτισμού 2008, Πειραιάς

 

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.) και το Παράρτηµα Πειραιά της Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόµων διοργάνωσαν το συνέδριο στις 22 και 23 Νοεµβρίου 2008 στον Πειραιά, µε διεθνή συµµετοχή. Το θέµα ήταν:

«Αυτισμός: Εκπαίδευση – Επαγγελματική Κατάρτιση – Εργασία»

Ο τίτλος του συνεδρίου αντανακλά τις αναζητήσεις του φορέα και την πεποίθηση του πως η φροντίδα σε ανθρώπους µε αυτισµό πρέπει να συναντά όλο το φάσµα των αναγκών τους, όπως εκδηλώνεται στα διάφορα εξελικτικά στάδια µε απώτερο σκοπό την κοινωνική τους ένταξη.

 

Οκτώβριος 20, 2007

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2007, Μεσολόγγι

 

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΠΕΑ) και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές ΕΨΥΠΕΑ με έδρα το Μεσολόγγι διοργάνωσαν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2007 στο Αμφιθέατρο Νομαρχιακού Μεγάρου Αιτωλοακαρνανίας Ι.Π. Μεσολογγίου. Το θέµα του συνεδρίου ήταν:

«Αυτισμός: Θεραπευτικές Παρεμβάσεις»

 

 

Μάιος 9, 2003

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο 2003, Λάρισα

 

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ιατρικής, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής), με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (Ψυχιατρική Κλινική) και με το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών), διοργάνωσε Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο  στις 9 & 11 Μαΐου 2003 στη Λάρισα. Το θέµα του συνεδρίου ήταν:

«Το Παζλ του Αυτισμού»