Χώρος Διεξαγωγής


Τον Νοέμβριο του 2015, το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, συμπλήρωσε 85χρόνια δημιουργικής πορείας. Ήταν ακριβώς τις 25 Νοεμβρίου του 1930, όταν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με την οποία συστήνεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Από το 1930 έως και το 1953 το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στεγαζόταν στο παλαιό κτίριο στην πλατεία Λαού, πρώην πλατεία Ανακτόρων. Για δύο χρόνια περίπου, ως χώρος στέγασης χρησιμοποιήθηκε και το τζαμί, ενώ το 1953 κατασκευάστηκε το προγενέστερο κτίριο.

Το 1989 ξεκίνησε η κατασκευή του σημερινού κτιρίου και μέχρι το 1993 μεταστεγάστηκε στην οδό Ογλ. Από το 1993 στεγάζεται στο σημερινό κτίριο.

Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

dimotiko-wdeio-larisas

Το σημερινό κτίριο του ωδείου με τις προδιαγραφές του (34 αίθουσες διδασκαλίας οργάνων και θεωρητικών εξοπλισμένες με τα ανάλογα όργανα, 2 αίθουσες συναυλιών, αίθουσα δοκιμών, 3 πιάνα concert grand, ηλεκτρονική και φυσική βιβλιοθήκη, εξοπλισμός ηχογραφήσεων και μαγνητοσκοπήσεων κ.α.) αποτελεί σημείο αναφοράς για τα δημοτικά ωδεία της χώρας μας, και όχι μόνο, πράγμα που έχει αναγνωρισθεί από εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες του χώρου της μουσικής δημιουργίας και εκπαίδευσης.


 

Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Διεύθυνση: Πλατεία Λαού, ΤΚ. 41221, Λάρισα